Algemeen

Onze toneelgroep brengt elk jaar een toneelstuk op de planken, bij voorkeur een plattelandskomedie.

Gewoonlijk starten we in september-oktober met het uitzoeken van een toneelstuk. Op dat moment willen we wel exact weten wie er meedoen, omdat we een stuk uitzoeken naar onze bezetting. Iemand die besluit om mee te doen, doet dus daadwerkelijk mee en behoeft geen jaar te wachten tot er een stuk is met voldoende rollen.

We lezen dan gezamenlijk het stuk vanaf begin november tot de Kerst, eenmaal per week, totaal ongeveer 6 avonden.

Vanaf begin januari gaan we op het podium oefenen op maandag-, dinsdag- en woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur. Dit doen we dan tot aanvang van de uitvoeringen, die meestal starten omstreeks 18 februari.

Tijdens de uitvoeringen nemen we elke woensdagavond het stuk nog een keer door om ook voor de volgende opvoering weer scherp te zijn.

Dit concept doen we al jaren naar volle tevredenheid. Je leert op deze manier het stuk in een relatief korte maar intensieve periode. Uit ervaring blijkt dat dit perfect werkt. Wanneer je het stuk in een langere periode moet leren zal je het ook lang moeten onthouden. Dit vergt ook veel tijd en het uiteindelijke resultaat is meestal niet beter.

Lijkt het je wat om mee te doen met deze gezellige groep of wil je meer informatie, meld je dan bij Adriaan Lievaart (0183-442153) of Maaike Uithoven (0183-442551).